Intressenter

SWT Paper är den viktigaste administratören av WPF-projektet, och det är med ägaren, Mathias Frenzel med sin omfattande kunskap och erfarenhet inom pappers-produktions industrin detta projekt har kunnat ta form.

SWT Paper specialiserar sig på arkning och laminering av papper och kartong, och de omvandlar över 17 000 ton papper per år i sin produktionsanläggning i Varberg, på den södra västkusten. Företaget grundades 1999 och har sedan dess blivit känd för utmärkt service, flexibilitet, hög kvalitet och ett genuint intresse för innovation.

De har nyligen uppnått en FSC-certifiering, och genom detta vill de kunna visa sina kunder och klienter att de kan producera och spåra material med hjälp av ett hållbart skogsbruk.

En utmärkelse som tilldelades SWT Paper nyligen var ”Årets entreprenör” i Varberg, som visar att företaget har en stark bas i sin hemstad, och är uppskattad för sitt nytänkande och strävanden.

Övriga samarbetspartners

 

Trancel Small

Maskinleverantör – Trancel Restatic är ett modernt och komplett teknisk bolag med en bred kunskap inom hantering av material på rulle, främst skärning och rullkonvertering. Företaget har arbetat mot pappers och konverterings branschen i 20 år och är sedan 2006 en del av Trancel gruppen.

Trancel Restatic har egen produktion av standardmaskiner men arbetar från kundens behov och önskemål, därför v erbjuder vi oftast specialanpassade maskiner och kundunika lösningar.

Inom Trancel Restatic pågår ständigt utveckling av nya maskiner och i synnerhet automationssystem för tillämpningar inom pappersindustrin och tryckeribranschen. De många års erfarenhet och samlade av kunskap har lett till flera egna patent på lösningar i maskiner.

Företaget startade sin verksamhet i Åmål på 80-talet med tillverkning av utrustning för anti-statiska system och web renare, men verksamheten expanderade snart till olika typer av maskiner och systemlösningar för en bredare marknad. Sedan 1996 har företaget är beläget i Göteborg.

Peab

Bygge av maskinhall – Vid vår uppbyggnad och rkonstruktion av den nya maskinhallen har vi samarbetat med ett av Sveriges ledande och byggföretag, Peab. Peab bygger allt från villor till köpcentrum.

Peab har fyra affärsområden Bygg, Anläggning, Industri och Fastighetsutveckling erbjuder vi helhetslösningar som skapar ett tydligt mervärde för sina kunder och erbjuder sina anställda en omväxlande och utmanande vardag.
Peab utför entreprenader åt externa beställare och i egenutvecklade projekt. Verksamheten omfattar allt från nyproduktion till renovering och byggservicetjänster.